Приключиха всички ремонтни дейности на стадион „Спортист“ в град Генерал Тошево.

0
301

В началото на миналата седмица окончателно приключиха всички ремонтни дейности на стадион „Спортист“ в град Генерал Тошево. Работата по съоръжението продължи малко повече от месец и половина и обхвана външната част на цялата сграда, където е разположена централната трибуна и козирката. Стойността на договора е в размер на 155 973,95 лв. с ДДС, като средствата са от капиталовата програма на Община Генерал Тошево.

Строителни дейности се състояха в ремонт на високия и ниския покрив на сградата, подмяна на хидроизолацията, реконструкция на фасадите, дейности по отводняването на покрива и изграждане на мълниезащита, изкърпване и шпакловане с минерална мазилка, както и работа по закритите трибуни – демонтаж на старите плочи, полагане на хидроизолация и нови гранитогресни плочи, създаване на нова конструкция за седалки и поставяне на седалки. Около цялата сграда беше изградена настилка от бетонни плочи.

Благодарение на добро планиране и проектантско решение сградата е решена в бял цвят, а за контраст са ползвани специално направени орнаменти в червено, жълто и зелено – цветовете от знамето на Община Генерал Тошево. Седалките на централната трибуна са в бяло и червено. Те са монтирани така, че е изписана думата „СПОРТИСТ“, която е лесно четима от всяко място на терена. На козирката на съоръжението се чете надписът СТАДИОН СПОРТИСТ, който е разположен между гербът на общината, емблемата на футболния клуб и логото на частен благодетел, осигурил финансирането на надписа.

Ремонтът на стадион „Спортист“ придаде на сградата нов и модернизиран облик, а централната трибуна и новите седалки осигуряват максимален комфорт на местните привърженици. Част от тях вече са убедиха в това по време на първата контрола от лятната подготовка на „Спортист 2011“ с тима на „Дулово“.