Премиерката на Франция нарочена за лесбийка

0
478
Нова биографична книга разказва, че премиерката на Франция Елизабет Борн използва съпруга си като прикритие за еднополовите си увлечения.
  • Правителственият скандал с еротичен привкус захапа и Елизабет Борн
  • Журналистка публикува биографична книга
  • Сп. “Експрес” обвини французите, че станали пуритани

Скандалът с еротичен привкус, който тресе правителството на Франция от седмица, подхвана през уикенда и премиерката Елизабет Борн. След като министърът на икономиката и финансите Бруно льо Мер публикува романа си “Американското бягство” с чиста проба порно пасажи в него, а социалната министърка Марлен Шиапа бе изтипосана на корицата на “Плейбой” в оскъдно облекло, едва прикриващо пищните ѝ форми, премиерката пък бе нарочена за “лесбийка под прикритие”.

Съвсем естествено поредицата от пикантни събития из изпънителната власт разбуни фантазията на медиите край Сена и някои от тях нарекоха кабинета “порно агитка”. Французите пък забравиха проблемите си и започнаха да се забавляват истински, вземайки на подбив управляващия ги политически елит.

Що се отнася до Елизабет Борн, то тя стана “жертва” на публикуваната от журналистката Беранжер Бонт нейна биографична книга, озаглавена “La secrete”, в превод “Тайнствената”. Свързаният с премиерката компрометиращ факт в томчето са намеците за нейната хомосексуалност, намерили място в глава със заглавие “Прикритието”. В нея става дума за това, че Борн била използвала съпруга си Патрис Обер за скриване на нейните еднополови увлечения, тоест той бил нещо като “благоверен под прикритие” за сексуалните ѝ набези открай време. Защото самият законен мъж на 62-годишната Елизабет Борн бил написал в личния си блог, че отдавна живее под един покрив с друга жена, няма нищо общо с половинката си, но тя продължавала да парадира под път и над път, че той е нейният постоянен спътник в живота.

Бурно на намеците за хомосексуалнстта на премиерката и въобще за скандала с еротичен привкус в кабинета ѝ реагира в авторитетното списание “Експрес” бившият директор на пресслужбата на президента Еманюел Макрон – Силвен Фор. Той попита в прав текст сънародниците си от кога те били станали такива пуритани? “Това е пуританство – твърди Силвен Фор – което цензурира правото да мечтаеш, да създаваш, да пишеш така, сякаш политиката, която както знаем престана да бъде занаят, се е превърнала в нещо като мисия, запазена за весталки и отшелници”.

Репротери зевзеци пък призоваха Елизабет Борн да реагира на намеците за хомосексуалноостта ѝ така, както президентът Макрон парирал преди време клюката, че имал двама любовници от мъжки пол. Става дума за мениджъра на “Радио Франс” Матийьо Гале през 2016 г. и за личния му охранител Александр Бенала през 2018 г.. “Ако бях гей, аз сам щях да ви го кажа, нали?”, заяви на всеослушание държавният глава по повод на мълвата, че е от “другия бряг”.  https://trud.bg/