Превратът в БСП не успя! Нинова отново победи вътрешната опозиция с огромно мнозинство

0
488
  • Нинова отново победи вътрешната опозиция в БСП с огромно мнозинство

Вътрешната опозиция в БСП не можа да вземе главата на лидера на БСП Корнелия Нинова, макар че се опита шумно да преобърне дневния ред на 50-тия конгрес на партията.

Предложението им да се прекрати предсрочно мандата на председателя беше подкрепено от 221 делегати на форума и отхвърлено с гласовете на 537 от присъстващите в залата.

С това разбиващо мнозинство Нинова даде отпор на опозиционерите, въпреки грозните скандали, които те предизвикаха и опита им за саботаж на конгреса. След провала им опозиционерите напуснаха конгреса в НДК.

Начело на “опита за атентат” в БСП, по думате на проф.Гечев, застанаха еводепутатът Петър Витанов, министърът на правосъдието Крум Зарков и бившият депутат Валери Жаблянов, които още в първите мигове на конгреса се опитаха да променят дневния ред на заседанимето. Те окупираха откритите микрофони и настояха като първа точка на конгреса да влезе решение за прекратяване на правомощията на Нинова. Зад тях се пристроиха  Светлана Шаренкова, Георги Пирински, дъщерята на Пирински -Анна Пиринска, Велислава Дърева, Атанас Мерджанов, а с изказвания се включиха министърът на спорта Весела Лечева и Валя Богданова. Отвън пред залата пък “шум” в системата, и основно пред медиите, създаваше Кирил Добрев.

След като предложението им за прекратяване мандата на Нинова бе подложено на гласуване и отхвърлено с огромно мнозинство от делегатите на конгреса, опозиционерите се изнизаха от залата и интересът им към работата на конгреса секна. 

 “Това беше цирк за пред посланиците”, коментира възмутен делегат от провинцията.

https://epicenter.bg/