ПО СВЕТА – НАКРАТКО

0
1224

СПЕЦИАЛНИЯТ отдел за разследване на престъпленията в съдебната система в Румъния разследва първия заместник-председател на Европейската комисия Франс Тимерманс за фалшифициране на доклада по Механизма за сътрудничество и проверка, съобщава в. “Адевърул”.

МЕЖДУНАРОДЕН изследователски екип установи, че загадъчната стъпка, оставена от древен роднина на човека преди около 30 000 години в Гибралтар, вероятно е от неандерталец, съобщи Сайънсалърт.

ПОДКРЕПЯНИТЕ от САЩ Сирийски демократични сили (СДС) предадоха на Ирак над 150 иракски и чуждестранни бойци от терористичната групировка “Ислямска държава” (ИД), предаде Ройтерс.

ТУРЦИЯ ще започне в близките дни сондажи край Кипър с два кораба, съобщи турският министър на външните работи МевлютЧавушоглу, цитиран от Анадолската агенция.

РУСКАТА ПРОКУРАТУРА официално обвини американския инвеститор Майкъл Калви, основателя на частния инвестиоционен фонд Беринг восток (BeringVostok), в измама в особено големи размери. В момента М. Калви е арестуван и е в затвора.

ПАПА ФРАНЦИСК откри среща на върха във Ватикана, посветена на превенцията на сексуалните посегателства срещу малолетни, извършени от представители на Римокатолическата църква.

КАТАЛУНСКИ сепаратисти блокираха вчера възлови пътища и железопътни линии при еднодневна стачка срещу заведеното срещу техни лидери дело за опита за отцепване на Каталуния от Испания през 2017 г.

ГЕРМАНСКИТЕ ВЛАСТИ обявиха, че са конфискували имущество на стойност 40 милиона евро и още няколко милиона евро в брой по време на разследване, свързано с голяма руска схема за пране на пари.

ДВАМАТА ОСНОВНИ опоненти на израелския премиер Бенямин Нетаняху обявиха, че са сключили предизборен съюз, за да го победят на предсрочните парламентарни избори на 9 април, предадоха Франс прес и ДПА. Това са бившият началник на генералния щаб на армията Бени Ганц и центристът Яир Лапид.