Потвърден е първият случай на коронавирус в Северна Македония – 50-годишна пациентка от Скопие, която известно време е била в Италия, предаде агенция МИА.
Това съобщи днес министърът на здравеопазването Венко Филипче на пресконференция, на която присъстваха и премиерът Оливер Спасовски и д-р Жарко Караджовски от Института за обществено здраве.
“Няма повод за паника, пациентката е настанена в инфекциозна клиника в отделение за изолация и нейното състояние се третира съответно”, каза Филипче. Той уточни, че жената е била един месец в Италия на гости на роднини. Болна е от две седмици, първоначално е била тествана в здравно заведение в Италия и непосредствено след връщането си в страната е отишла в клиниката за инфекциозни болести в Скопие. Инкубационният период е минал и в момента на транспортирането й до болницата не е имало опасност да пренесе болестта, каза министърът.
По-рано днес Филипче информира, че засега в региона коронавирус има само в Хърватия, а днес бе потвърден и първият случай в Гърция.