Последен звънец за Випуск 2023 в ПГЗ “Тодор Рачински”

0
329

 Навръх големия православен празник, посветен на светите братя Кирил и Методий, който църквата отбелязва на 11 май, в Професионална гимназия по земеделие “Тодор Рачински” за последен път удари училищният звънец за абитуриентите от Випуск 2023.

Тържествената програма се проведе в двора на учебното заведение, а гости на събитието бяха кмета на  Община Генерал Тошево Валентин Димитров, секретарят Катерина Николова, заместник-кмета Деян Димитров, както и председателят на Общински съвет Генерал Тошево Яна Бонева.

В своето слово кметът Валентин Димитров се обърна към абитуриентите с пожелание да бъдат горди от факта, че са възпитаници на това учебно заведение, да бъдат смели и  отговорни, и не на последно място където и по света да отидат да не забравят  родното училище, родния дом, родния край- Добруджа!

Директорът на училището Кристияна Иванова награди отличниците от випуска и изрази своята убеденост, че много от зрелостниците ще продължат своето образование във висшите учебни заведения на страната и успешно ще посрещнат предизвикателствата на времето.

Тази година в ПГЗ “Тодор Рачински” бяха раздадени три златни медала – на Вяра Николова, Красимира Василева и Димитър Великов.

Тържеството беше съпътствано от богата музикална програма, участие в която взеха ученици от ПГЗ „Тодор Рачински” за изпращане на своите завършващи приятели.