Иновативн ПГЗ “Тодор Рачински” е сред 9-те одобрени училища в България по покана  2023 г. за присъждане на Еразъм акредитация в сектор ПОО.

Предоставянето на акредитация по програма „Еразъм“ потвърждава, че училището е създало план за изпълнение на висококачествени дейности за мобилност в рамките на по-обхватно усилие за развитие на собствената организация.

Иновативна ПГ по земеделие „Т.Рачински“ – гр. Г.Тошево, е една от одобрените 28 професионални гимназии в страната и единствената за областДобрич, в които ще бъдат изградени Центрове за високи постижения в професионалното образование и обучение по Националния план за възстановяване и устойчивост. Настоящият проект за акредитация е част от Стратегията заразвитие на училището чрез иновации в образованието, включване на екологичната устойчивост, дигитализацията, зелените технологи и в обучението по професиите, досег до европейските достижения, изграждане на новипартньорства з обмяна на опит.

Тази акредитация има за цел да надгради досегашния опит и да осигури рамката за бъдещото стратегическо развитие на училището в международен план. Акредитацията е също така пътят за непрекъснат процес на реализация на мобилност и на ученици     и учители и междунарона дейност с оглед постигането на целите, заложени в Концепцията на Центъра за високи постижения, а именно учителите да преминават специализирани обучения за непрекъснато актуализиране на техните компетенции, а учениците – да разширяват своите професионални умения, да се обменя опит и добри практики с други сходни европейски организации  иработодатели.

ПГЗ “Тодор Рачински”