Поредни награди за възпитаниците на студио за певци “Shining voices” – Добрич

0
203
Поредни награди за възпитаниците на студио за певци “Shining voices” – Добрич с вокален педагог Жана Стефанова.
В края на изминалата седмица от 25-27 август се проведе за двадесет и втори път изданието на Международен конкурс “Речни ноти” гр.Тутракан и донесе на децата освен престижни награди, едни прекрасни изживявания.
Конкурсът се проведе с предварителна селекция, където от 178 деца и младежи, бяха допуснати само 80 за участие в присъствения етап в град Тутракан.
Във втора възрастова група, където се състезаваха 8-9 годишни, Ванеса Кънчева грабна Втора награда в категория “Индивидуални изпълнители”, в същата категория Сиана Славчева грабна Специалната награда на “Общинския център за извънучилищни дейности”. В трета възрастова група 10-11 годишни, Грациела Енева получи диплома за отлично представяне.
В категория “Фолклор с модерно звучене”, където възрастовата група беше до 12 години, Сиана Славчева грабна Трета награда, а Ванеса Кънчева получи Специалната награда на “Общинския център за извънучилищни дейности”. Сиана Славчева грабна още една Специална награда на “Общинския център” и в категория “Филмова музика”.
Конкурсът се проведе в изключително приятелска атмосфера. В първата конкурсна вечер се организира “Вечер на приятелството”, където темата на вечерта беше “България”, всеки присъстващ трябваше да е облечен в един от трите цвята на знамето на България – бяло, зелено, червено. Участниците в конкурса пяха патриотични песни, танцуваха и се забавляваха в приятелска обстановка.
През конкурсните дни всички участници в конкурса бяха разделени в три отбора с ментори, които репетираха и подготвяха обща песен за “Война на гласовете”, където отново се забавляваха истински и се представиха блестящо в изпълненията си на Гала концерта.