Два фестивала, провели се край морето, донесоха пет първи места и Гран при за младите поп изпълнителки Петя Минчева и Симона Тодорова от Студио „Зонели“

0
188

Вчера приключи 10-тото юбилейно издание на Международиня фестивал “Stars of the World – Alexandra Princess Angel”, който се проведе от 23-ти до 27-ми август в курортен комплекс Албена, и който се организира от Арт компания „Нови звезди“.
Две талантливи момичета от Студио за вокално обучение „Зонели“ – Добрич взеха участие в този форум и могат да се похвалят с отлично представяне.
Възпитаничките на вокалния педагог Елена Карабельова грабнаха четири първи места и една награда Гран при в Направление „Вокал“. Симона Тодорова спечели две първи награди във възрастовата група 10 – 12 години в Номинациите „Световен хит“ и „Песен от филм или мюзикъл“. В следващата възрастова група 13 – 15 години Петя Минчева също завоюва две първи награди – в Номинациите „Песен на роден език“ и „Световен хит“. Тя участва с английската си песен “Mamma Knows Best” в Гала концерта и бе особено щастлива да научи, че с изпълнението си на тази песен печели и голямата награда Гран при в Номинация „Световен хит“. Също така Петя получи и покана за участие в Муждународния конкурс „Съзвездие от таланти“ –  Кишинев, Молдова, който трябва да се проведе през октомври тази година.
Петя Минчева може да се похвали и с още една награда, завоювана през уикенда. В събота – 26 август тя взе участие във финалния етап на  Националния конкурс за певци и авторска музика “E-Fest”, който се проведе в курортен комплекс „Св. Св. Константин и Елена“. Първият етап на конкурса протече онлайн, а финалът – на живо. Във възрастовата група 10 – 18 години, в която участва Петя, до втория етап бяха допуснати 20 участника. Тя се представи с една песен по регламент и успя да грабне първа награда.