Ванеса Кънчева с престижна награда на Национален конкурс

0
68
На 23 март се проведе XXI Национален конкурс за изпълнители на забавна песен в град Пловдив. В него взе участие малката певица Ванеса Кънчева от студио за певци “Shining voices” – Добрич, възпитаничка на вокалния педагог Жана Стефанова. Музикалният форум се провежда в два етапа – онлайн селекция и присъствен етап. В първи етап са взели участие 677 деца от 18 области на страната. Компетентното жури определи най-добрите 45 изпълнители за участие във финалния присъствен етап на конкурса, сред които е и Ванеса. Според регламента те се представят с по две песни, едната задължително на български език.
Ванеса Кънчева се състезава във втора възрастова група, където грабна престижната Трета награда.
Начело на журито, което оценява качествата на участниците, е доц. д-р Жан Пехливанов – ректор на АМТИИ “Проф. Асен Диамандиев”.
Център за подкрепа за личностно развитие – Общински детски комплекс – Пловдив, е домакин на 21-то издание на конкурса, който е част от Националния календар за изяви по интереси на МОН и се провежда със съдействието на Община Пловдив, Регионално управление на образованието – Пловдив и Национален дворец на децата – София.