Покъртителни подробности за убийството в Добрич, минути след клането се случило нещо страшно

0
614
  • Мъжът ми отиде в полицията и го задържаха като престъпник едва ли не, докато се установи, че няма вина, разказа щерката на Живко Борисов

Заподозреният за убийството в Добрич остава за постоянно в ареста. Той е обвинен, че е отнел живота на 56-годишния Живко Борисов.  

Всичко се е случило след 18 часа в петък (бел. ред 8-и март). Най-притеснителното е, че в този парк обикновено се разхождат много деца.

 

Обвиняемият е посегнал към наркотиците, след трагедии в семейството му, а вече посягал и на други хора.

Пред Нова телевизия повече за случилото се разказа дъщерята на убития Златина Борисова:

„Чух се с майка ми и тръгнахме да издирваме лично баща ми. Мъжът ми отиде в полицията и го задържаха като престъпник едва ли не, докато се установи, че няма вина“, поде тя.

„Органите на реда не са си свършили работата. Имало е и преди това подобна ситуация, ако всичко беше свършено както трябва тогава, нямаше да се стигне дотук. Този човек не трябваше да е на свобода“, категорична е опечалената.

До нея бе и Емилиян Рачев. Младеж, който също е бил нападнат от обвиняемия, но се е отървал само с тежки наранявания:

„Това убийство можеше да е предотвратено, ако властите го бяха вкарали в психиатрия. Аз също бях нападнат. Отивах на гости. При разминаването с този човек, той ме наръга силно в бицепса. Имам прекъснат лакътен нерв. Движението на пръстите още ми е невъзможно“, разказа той.

„Подал съм сигнал в полицията. Не съм виждал досега този човек в град Добрич“, завърши той.

Думата взе и мъжът, който е сред първите хора, открили трупа на Живко – Венцислав  Великов:

„Бях на обичайната си разходка с кучето около 21:30 часа. Натъкнах се на тялото на Живко, вече беше подаден сигнал за него и след малко дойде полиция. Цялата общественост е разтърсена от това дръзко убийство и то на святото място, което е детският парк и то близо до детския кът. Няма как да не се питаме защо този човек не е задържан след нападението срещу Емилиян“, каза Великов.

„Не познавам извършителя и не знаех нищо за него. С убийството на Живко се развенча митът за спокойното място и спокойния ни град. Всички сме притеснени. Искаме диалог с местната власт, повече осветеност, повече видеонаблюдение, по-сериозна охрана“, каза той.

https://blitz.bg