Покана за конкурс за видеопроекти на тема „Музеите за изобразително изкуство в Русия и по света“

0
847

Побратименият на Добрич руски град Нижни Новгород кани ученици на възраст от 14 до 16 години и студенти за участие в конкурс за най-добър видеоклип на тема „Музеите за изобразително изкуство в Русия и по света“.
Целта на конкурса е популяризиране и запознаване с музеите за изобразително изкуство в Русия и чужбина и формиране на интерес към изкуството у учениците чрез активно взаимодействие с него.
Конкурсът предлага на учащите се да създадат видеоклип, озвучен на един от трите чужди езици (английски, френски, и немски), съпроводен със субтитри на руски език.
Участниците в конкурса трябва да си изберат художествено произведение в местните музеи за изобразително изкуство (картина, скулптура) и да създадат сценарий и възпроизвеждане или интерпретация на сюжета на избраното произведение, неговите герои, създават „жива“ картина, като съпровождат сцената с диалог/беседа между персонажите на произведението или зрителите.
Подробно с регламента на конкурса можете да се запознаете на интернет страницата на Община Добрич. Конкурсните видеоклипове се приемат до 30 март 2020 г. и ще бъдат разгледани и оценени от журито до 15 април 2020 г.
Желаещите трябва да информират за намерението си за участие в конкурса до 13 март 2020 г. на тел. 058 600 416.