Песков: Русия е във война /ВИДЕО/

0
220
Говорителят на президента Дмитрий Песков каза, че конфликтът с Украйна е започнал като специална операция. Сега обаче, поради западната намеса, Русия се оказва в състояние на война. Той също така подчерта, че Русия не може да допусне в близост до границите си да съществува държава, която се стреми да й отнеме територия.

„Ние сме във война. Да, това започна като специална военна операция, но веднага щом се сформира тази групировка там, когато колективният Запад стана участник в това на страната на Украйна, за нас това вече се превърна във война. Убеден съм в това. И всеки трябва да разбере това за собствената си вътрешна мобилизация“, каза Дмитрий Песков в интервю за вестник „ Аргументы и факты“ .

Дмитрий Песков обясни, че Русия не може да допусне съществуването на държава по границите си, която е „документирала намерението си да използва всякакви методи“, за да отнеме Крим и териториите на нови региони.

Според Дмитрий Песков сега е важно да се защитят жителите на новите региони и „да се освободи територията на тези субекти, която в момента де факто е окупирана от режима в Киев“. Той каза, че Русия ще действа по такъв начин, че „военният потенциал на Украйна да не може да застраши сигурността на нейните граждани и нейната територия“.

Напоследък Белгородска област също е подложена на интензивен обстрел. Президентът Владимир Путин на среща с доверени лица заяви, че в ситуацията с обстрела в Белгородска област основната задача е да се гарантира сигурността. Веднага след преизбирането си той отново разреши създаването на „санитарна зона“ – за първи път спомена такава възможност през 2023 г.  https://www.kommersant.ru/