ОЩЕ ЕДНО НОВО КЪТЧЕ В ПАРКА НА ТЕРВЕЛ

0
683

През лятото на тази година започна обновяването на занемарената част от парка, тази между ДГ“Първи юни“ и централните алеи.Обновяването се извършва изцяло чрез идеи, организация и труд на общински служители. Ползвани бяха рециклирани и налични материали, закупувани бяха и нови. Стремихме се да акцентираме на кътчета, които са съществували в парка на същото място преди десетилетия. Разбира се, днес те изглеждат по различен начин , защото за изработването им са ползвани възможностите, които съвремието предлага. Различни са и приказните герои, и катерушките и шадравана, и мостчето. Когато започнахме да правим всичко това, много тервелчани казваха, че в района на мостчето е имало корабче.Не знаем как изглежда то – навярно е било много по-голямо и по-различно. Ние го възстановихме, но съгласно изискванията за съоръжения за игра на деца днес. С основа с неправилна форма от бетон, върху която поставихме ударопоглъщаща настилка, която имахме в излишък от минали проекти . Корабчето е катерушка, сертифицирана за игра на деца от две до шестгодишна възраст.
Изработването на основата и монтажът на корабчето са дело на общинските служители Явор Нейков, Никола Костов, Милко Станчев и Иван Луков. „Речното корито“ почистиха работниците от групата на Иван Колев.
Ще се радваме , ако някой ни предостави снимка на някогашното корабче. С нея ще допълним изложбата „Детство в Тервел – преди повече от 50 години“, закоято вече имаме повече от десет стари фотографии.
Обновяването на детският кът ще продължи и през идната година.Има още няколко неща, които са били любими на някогашните деца и имаме виждания за възстановяването им.