ОТЧЕТ НА ДАРИТЕЛСКА КАМПАНИЯ НА КРИБ ДОРИЧ

0
691

Уважаем госпожи и господа,

Както се ангажирахме при старта на Дарителската кампания на КРИБ Добрич, по-долу е отчетът за нейната реализация през втората седмица от нейното обявяване:

Припомняме: Кампанията беше обявена на 17.03.2019 г. и подпомага с храна семейства с оскъден бюджет, чиито деца в момента не ходят на училище и на детска градина, защото те са затворени.

От 23.03.  до  10 часа на 26.03.  по сметката на КРИБ Добрич са постъпили дарения в размер на  820  лева. С тях са закупени 31 пакета храна, всеки на стойност 26,50  лева и  със следното съдържание:

Шпеков салам – 0,6 кг; олио- 1 л; маргарин – 0,5 кг; лютеница – 0,5 кг; пастет – 2 бр.; макарони – 2 бр.; течен шоколад – 1 бр.; кроасани – 10 бр.; сапун – 4 бр.; прах за пране – 1 кг; ориз- 1 кг.

Пакетите са раздадени с приемо-предавателни протоколи  на семейства, чиито деца посещават учебни заведения в общини Генерал Тошево и Крушари.

В неделя, 29.03.2020 г. благодарение на Българската хранителна банка, която откликна на целите на кампанията, ще бъдат осигурени  пакети храна за още 65 семейства от получените списъци.

Резултатите:

·     С Вашата подкрепа храната стига втора седмица до деца, които се нуждаят

·    От 17.03. до 29.03. помощ, осигурена чрез кампанията, получават  144 семейства от три общини в област Добрич с 392 деца, които в момента не  се хранят в детски градини и в училища. Това са деца на безработни, самотни или болни родители

 

·     По сметката на КРИБ Добрич продължават да постъпват средства. По тази причана очакваме обосновани предложения за подкрепа на семейства с деца, нуждаещи се от храна, които ще бъдат разгледани по реда на постъпването им

· Обръщаме се към  всички съпричастни към кампанията да изпратят SMS на номер 17777 с текст DMS HRANA. По този начин Българската хранителна банка срещу всеки дарен лев може да осигури храна на стойност поне 4 лева, или срещу 1 лев да осигури 10 порции храна за дете в нужда.

Благодарим на всички ДАРИТЕЛИ И ПАРТНЬОРИ! Благодарим на медиите, защото чрез тях информацията стига до съпричастни хора!

УС на КРИБ  Добрич