Изминаха четири седмици от  17.03.2019 г., когато КРИБ Добрич обяви дарителска кампания за подпомагане с храна на семейства с оскъден бюджет, чиито деца в момента не ходят на училище и на детска градина, защото те са затворени.

Представяме отчета на кампанията:

Днес 14.04. бяха закупени и раздадени 40 пакета с храна на 39 семейства със 102 деца от територията на община Генерал Тошево. Всеки пакет е на стойност 26,50 лева, и съдържа: Шпеков салам – 0,5 кг; олио- 1 л; лютеница – 0,5 кг; пастет – 2 бр.; макарони – 2 бр.; течен шоколад – 1 бр.; кроасани – 10 бр.; сапун – 2 бр.; прах за пране – 1 кг; ориз- 1 кг, великденски козунак – 1 бр.

От старта на кампанията до момента храната достигна за 4 седмици до 555 деца, растящи в семейства с един родител, безработни родители или при настойници на територията на 3 общини от Добричка област. Събраните и изразходвани целево средства са 3989 лева.

КРИБ Добрич реализира кампанията с помощта на дарители, на директори на училища и детски градини, на община Крушари, на Българска хранителна банка и на медиите!  Благодарим на всички!

Кампанията доказа, че помощта е ценна, когато е предоставена навреме!

Кампанията внуши на родителите, че само деца, които ходят на училище, получават подкрепа и сега, и издигна ролята на училището като център за обучение, но и за солидарност!

УС на КРИБ Добрич