Общинският съвет на град Генерал Тошево прие с единодушие МБАЛ-Добрич да бъде подпомогната с 20 000 лв.

0
644

Решението за финансова помощ се взе на заседание на Общинския съвет

Във връзка с обявеното извънредно положение и усложняваща се епидемиологична обстановка с появата на Коронавирус в цялата страна, в  Община Генерал Тошево постъпи искане от директора на областната болница за отпускане на 20 000 лв. за закупуване на респиратори за Многопрофилна болница за активно лечение – Добрич.

След проведени предварителни консултации между общинските съветници и кметския екип, на  проведеното вчера заседание Общинският съвет на град Генерал Тошево прие с единодушие МБАЛ-Добрич да бъде подпомогната с 20 000 лв.

Със средствата ще се обезпечи закупуването на дихателен апарат (респиратор), който подпомага  дихателните процеси при пациенти с белодробна недостатъчност  и тежка форма на коронавирусна инфекция.

В момента Община Генерал Тошево притежава 3,30% от капитала на МБАЛ – Добрич АД, като след закриване на общинската болница в града, лечебното заведение е една от основните алтернативи за стационарно лечение на жителите на общината. С оглед на това Общината ежегодно подпомага финансово дейността на областния здравен център.