ОТКРИХА СЕЗОНА В ДВОРЕЦА – БАЛЧИК С ФОТОГРАФИЯ И ПОЕЗИЯ

0
408

Благодаря за красотата в душата и напомнянето, че в такъв град живея. Такива възгласи съпътстваха откриването на фотоизложбата “Четири сезона реалност и мечти”, която бе открита в Двореца в Балчик. В навечерието на пролетните християнски празници в галерия „Тихото гнездо“ фотографката Павлина Василева показва пред местната и гостуваща публика погледа си през обектива, съобщи кореспондентът на Радио Варна Албена Иванова.

В една от залите до края на месеца могат да бъдат разгледани и откупени 36 фотоплатна, които разкриват красотата на архитектурно-парковия комплекс и магията, която вижда авторката. Тя е родена в Балчик през 1975 г. С фотография се занимава от 2012 година.

„Фотографския си път започнах в градините и различните сезони. Силно ме впечатли това, че обектът е един и същ, но изглежда различно през различните сезони. Първо любителски, после снимането се превърна в професия – по фестивали, форуми, частни фотосесии“ – разказа Павлина Василева на откриването.

Някои от платната са съчетани със стихове на наши и чужди автори. „Като гражданин на Балчик съм горда, че имаме този Дворец. Нейните фотографии ме накараха да го преоткрия във всичките му сезона. Фотография и поезия – ръка за ръка – това е нещо чудесно, продължавай да ни радваш с още повече изложби” – пожела и Живка Анещева от публиката.

Със събитието се открива и новият сезон в Държавния културен институт, каза директорът на културни център Жени Михайлова. Следващата изложба ще представи интересни техники с миди, предстоят пленери. На Велики четвъртък – 21 април, от 15,00 часа на сцена Нимфеум, за публиката от региона ще се представят първите абитуриенти от професията танцьор на училището по изкуствата в Добрич.