СЛАБ СЕЗОН ПРОГНОЗИРАТ ОТ ДВОРЕЦА – БАЛЧИК

0
511

Туристическият сезон в Двореца в Балчик очакваме да започне с пролетните празници Цветница и Великден, каза директорът на културния център Жени Михайлова. От началото на годината до момента туристопотокът е двойно намалял спрямо същия период на миналата година. Едва са преминали 2500 души – най-много българи, следват румънците и украинците, съобщи кореспондентът на Радио Варна Албена Иванова.

Прогнозите са за спад на немския турист, който е традиционен за курортите Албена, Златни пясъци и Слънчев бряг. Очакванията са за повече полски и британски посетители, коментира Жени Михайлова – директор на ДКИ КЦ „Двореца“. Не са оптимистични данните за гостите от Чехия, Израел, както и за целия сезон.

След двете години на ковидизолация, война, която се води на 300 км от България, вещае непредсказуем сезон. „Надявам се поне ковидът да е отминал и да има свободно движение на туристи“ – каза още Михайлова.

Тревожните събития в близост не спират обаче младоженците да следват копнежите на сърцето. До момента заявките за сватби са 47, като една от тях идва от Франция и е инспирирана от филм за монархиите в Европа, излъчен по френска телевизия и показващ лятната резиденция в Балчик на румънската кралица Мария.