• Полицията смята, че крадците са отрязали ключалката на портала в нощта след състезанието и са натоварили тоалетните на камион и ремарке

Във Великобритания полицията издирва крадци, откраднали 35 тоалетни кабини, някои от които били и пълни, пише Metro. Престъпниците са ги откраднали от помещенията на клуб в Пенткомб, графство Хъръфордшир. Предния ден там имаше състезание и организаторите бяха наели 35 тоалетни кабини от семейна компания. Полицията смята, че крадците са отрязали ключалката на портала в нощта след състезанието и са натоварили тоалетните на камион и ремарке. Някои тоалетни обаче все още не били изпразнени.

Загубата на тоалетните за компостиране е открита от 26-годишния Киърън Грифитс, син на собственика на компанията, когато той отишъл да ги вземе. 53-годишният Нийл Грифитс, който бил на почивка по време на кражбата, каза пред репортери, че инцидентът може да “унищожи” бизнеса му.

„Ние сме напълно обезсърчени. Кой все пак краде тоалетни? Някои от тях бяха пълни, дори не ги обърнаха, просто взеха всичко както си беше. Невъзможно е да се повярва“, вайка се Нийл Грифит.

Според Грифитс нападателите са взели около една четвърт от имуществото им. Откраднатите кабини обаче представляват 80% от тоалетните, които Грифит отдават под наем за обществени събития. Покупката на всяка нова кабинка ще струва на компанията около 1000.

По-рано беше съобщено, че в САЩ кръдец влязъл на територията на частно училище, където е откраднал бикини и изял семките на пазач. 43-годишният нападател е задържан на бензиностанция няколко дни по-късно. bgvoice.com