БЮЛЕТИНИ НА ОД НА МВР – ДОБРИЧ – 26-28.01.2019

0
2219

На 25 януари, около 17:55 часа по ул. „Калиакра” в град Добрич е извършена проверка на лек автомобил „Рено” с добричка регистрация, управляван от 69-годишне мъж от с. Врачанци, обл. Добрич. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 1,42 промила в издишания от водача въздух. Задържан за 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 25 януари, около 12:50 часа в района на ж.к. „Дружба” в град Добрич е извършена проверка на 26-годишен мъж от град Добрич. В хода на проверката е установена суха тревна маса с тегло 0,5 грама, реагираща на канабис. Задържан за 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 25 януари, около 21:20 часа в град Генерал Тошево е спрян за проверка лек автомобил „БМВ” с добричка регистрация. При извършената проверка на водача на автомобила за употреба на наркотични и упойващи вещества, теста отчита положителен резултат за употребата на амфетамин и метаамфетамин. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан 29-годишен мъж от град Генерал Тошево. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 25 януари, около 20:45 часа е получено съобщение за извършена кражба по ул. „Вардар”  в град Добрич. Установено е, че чрез използване на сила, неизвестен извършител е отнел от владението на 71-годишна жена дамска чанта с намиращите се в нея 2 броя мобилни телефона, лични документи и сумата от 50 лева. По случая е образувано досъдебно производство.

На 25 януари, около 15:40 часа е получено съобщение за извършена кражба на 95 метра оградни пана от гробищен парк на територията на град Каварна. По случая е образувано досъдебно производство.

На 26 януари, около 19:40 часа е получено съобщение за извършена кражба от частен имот на територията на град Каварна. Установено е, че чрез взлом на входна врата, неизвестен извършител е проникнал в къщата. По данни на тъжителя е извършена кражба на златни и сребърни накити с общо тегло 60 грама. По случая е образувано досъдебно производство.

На 26 януари, около 17:25 часа е получено съобщение за извършена кражба на сумата от 130 лева от барака, находяща се в с. Победа, обл. Добрич. По случая е образувано досъдебно производство.

На 26 януари, около 11:00 часа в град Добрич е извършена проверка на криминално проявен 41-годишен мъж. В хода на проверката е установено бяло прахообразно вещество с тегло 0,60 грама, реагиращо на амфетамин. Задържан за 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 26 януари, около 19:15 часа в град Генерал Тошево е извършена проверка на 24-годишен мъж. В хода на проверката е установена суха тревна маса с тегло 0,30 грама, реагираща на канабис. Задържан за 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 26 януари, около 16:00 часа се тъжи 74-годишна жена от с. Стожер. По данни на тъжителя е получила обаждане на домашния си телефон от непознат мъж, представящ се за служител на МВР. Чрез въвеждане в заблуждение, същия заявява, че е необходимо съдействието й за предотвратяване на телефонни измами. В хода на разговара, мнимия полицай успява да заблуди и брата на жената, който живее на същия адрес. Малко по-късно жената предава сумата от 1 800 лева лични средства и сумата от 2 160 лева, собственост на брат й.

След проведени ОИМ и ПСД от служители на Второ РУ МВР Добрич е установен, извършителя взел парите от жената. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан 57-годишен мъж от с. Крушари, обл. Добрич. Паричната сума обект на посегателството е иззета по надлежния ред. По случая е образувано досъдебно производство.

На 27 януари, около 13:00 часа е получено съобщение за извършена кражба от търговски обект на територията на с. Ведрина, обл. Добрич. Установено е, че чрез взлом на входна вра,та неизвестен извършител е проникнал в обекта. По данни на тъжителя е извършена кражба на 1 бр. алуминиева стълба и два броя ръчни електрически инструмента. По случая е образувано досъдебно производство.

На 27 януари, около 13:00 часа е получено съобщение за извършена кражба апартамент, находящ се по ул. „Агликина поляна” в град Добрич. По данни на тъжителя е извършена кражба на домашно имущество и кухненски прибори. По случая е образувано досъдебно производство.

На 27 януари, около 13:30 часа е получено съобщение за пострадал мъж в с. Кранево. На място е установено, че 52-годишен мъж от град Генерал Тошево, работещ като поддръжка в хотелския комплекс в с. Кранево при ремонтни дейности е паднал от височина 2-3 метра. Вследствие на инцидента, пострадалия е настанен в МБАЛ „Св. Ана” в град Варна с множество фрактури, с реална опасност за живота. Уведомена е Инспекция по труда град Добрич. По случая е образувано досъдебно производство.

На 27 януари, около 17:25 часа е получено съобщение за възникнало ПТП с пострадал в град Тервел. На място е установено, че ПТП е възникнало между лек автомобил „Мерцедес” и лек автомобил „Фолксваген”, и двата с добрички регистрация. Вследствие на възникнало ПТП е пострадал пътника в лек автомобил „Мерцедес”, мъж на 61-години, който е с черепно мозъчна травма, без опасност за живота. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство на водача на лек автомобил „Мерцедес”, цифровата индикация отчита наличието на 1,24 промила алкохол. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан 56-годишния мъж, водач на лек автомобил „ Мерцедес”. По случая е образувано досъдебно производство.

След проведени ОИМ и ПСД от служителите във връзка с извършени телефонни измами на територията на област Добрич са установени и задържани 31-годишен мъж и 56-годишен мъж от с. Крушари, обл. Добрич. В хода на работа е установено, че същите са съпричастни към извършена телефонна измама на територията на град Генерал Тошево, извършена на 25 януари т.г. При измамата, възрастна жена предава на мъжете сумата от 800 лева под предлог, че помага на полицейски инспектори за залавянето на извършители на телефонни измами. Работата по случая продължава.