ОТКРАДНАХА 13 КАМБАНИ ОТ НОС КАЛИАКРА

0
334

За три кражби в Каварна на 7 и 8 юли съобщават от ОД на МВР Добрич. На 07.07.2023 г. в РУ Каварна в заявено от служител на „Исторически музей Каварна“, затова че неизвестно лице чрез използване на техническо средство е извършило кражба на 13 броя камбани към мемориал намиращ се на нос „Калиакра“, собственост на „Исторически музей Каварна“. Образувано е досъдебно производство, иззети са веществени доказателства.

На 07.07.2023 г. в РУ Каварна в заявено от жител на град Каварна, че неизвестно лице е извършило кражба на лозарска помпа, водна помпа и земеделска продукция от нива, негова собственост в землището на с. Могилище. След проведени оперативно-издирвателни мероприятия е установен 52-годишният извършител на деянието, който доброволно предава иззетите вещи.

На 08.07.2023 г. в РУ Каварна е получено съобщение от оператор на охранителна фирма за извършена кражба от частен дом в с. Вранино на акумулаторна верижна резачка, акумулаторни батерии, бензинов тример за трева, чанта с вещи и ударна бормашина. Образувано е досъдебно производство. НДТ