Окръжният съд в Добрич обяви за издирване свидетел по дело за убийство. Съдебното производство е образувано по обвинителен акт срещу подсъдимия И.Д., на когото е повдигнато обвинение за това, че на 22 октомври 2021г. в Добрич умишлено умъртвил свой родственик, като убийството е било извършено по особено мъчителен начин за убития и с особена жестокост.

Обявеният за издирване свидетел е предполагаем очевидец на инкриминираното деяние. При опитите за призоваване пред съда той не е намерен на регистрираните в националната база данни адреси. След оказано от страна на ОД на МВР Добрич съдействие е установено, че лицето е напуснало страната и по данни на негови родственици се е установило в Германия.

Окръжният  съд, съобразно с Вътрешните правила за издирвателната дейност в МВР, разпореди свидетелят да бъде обявен за местно и общодържавно издирване с мярка „установяване на местонахождение“, след което да бъде въведен сигнал в Шенгенската информационна система с цел установяване, призоваване или изготвяне на Европейска заповед за разследване спрямо българския гражданин.

Следващото заседание по делото е насрочено за 14 септември, от 10.00 часа.

 Окръжен съд – Добрич

Връзки с обществеността