ОТВОРЕНО ПИСМО ДО ДЪРЖАВАТА ЗАРАДИ БЕЗВОДИЕТО В КВ. ПАСТИР В ГЕНЕРАЛ ТОШЕВО

0
1390

Отворено писмо до всички държавни и общински институции изпратиха жителите на кв. „Пастир“ в Генерал Тошево, които от 14 дни са без капка вода в чешмите си, след като местен арендатор я натрови с пестициди. Според потърпевшите добруджанци, не е нормално действията и съвместната работа на ВиК-Добрич и РЗИ-Добрич да са абсолютно  неадекватни и безрезултатни. Всички около 400 души в квартала са на ръба на оцеляването и на прага на епидемия.

Както НДТ писа, на 25 април със заповед на директора на РЗИ – Добрич водоподаването в квартала бе спряно заради проникване на пестициди в тръбите. На място бяха намерени туби с препарати, собственост на земеделски производител.

Сред исканията в отвореното писмо са да се даде точна информация за това колко проби са взети, равномерно разпределени по време и място съгл. Наредба 9; как и чрез какви средства се осъществяват процедурите за профилактика на водопроводната мрежа, колко процедури са извършени до момента и колко още са необходими; какви допълнителни, конкретни коригиращи действия се предприемат до този момент от отговорните институции, с цел подобряването качеството на водата и изолирането на замърсителите.

„Вече 14-и ден жителите на квартала в Генерал Тошево са лишени от правото си на достъп до питейна вода. До момента качеството на живот е значително влошено, а от утре има опасност да е застрашен и животът на хората“, се казва още в писмото, в което хората настояват за краен срок, в който проблемите ще бъдат решени. Отвореното писмо е адресирано до Министъра на околната среда и водите, до Министъра на здравеопазването и до Комисията за енергийно и водно регулиране. НДТ

  1. ДОБРУДЖАНЦИ
  2. ВИЖДАМ ТЕ КАТ – БЪЛГАРИЯ
  3. МУЗИКА ЗА ДУШАТА – ВАШИТЕ ЛЮБИМИ ПЕСНИ И МЕЛОДИИ
  4. БЪЛГАРИТЕ
  5. РИБОЛОВ
  6. ГЮВЕЧ
  7. БЪЛГАРИЯ-ТУРЦИЯ BULGARIA-TURCIA
  8. България – Китай 中国保加利
  9. ВСИЧКО НАКУП В PINTEREST

 

  1. ЯБЪЛКИТЕ НА РАЗДОРА: жени – пари – власт
  2. ЯБЪЛКИТЕ НА РАЗДОРА 2: жени – пари – власт
  3. ЗВЕЗДИТЕ НА ИНСТАГРАМ – STARS OF THE INSTAGRAM – ЗВЕЗДЫ ИНСТАГРАМА