Според Максим Решетников агенцията планира да стартира и първите безвизови пътувания за туристи с Иран.

ГОРНО-АЛТАЙСК, 26 юли. /ТАСС/. Всеки ден ще започне безвизов туристически обмен между Русия и Китай. Това заяви ръководителят на Министерството на икономическото развитие на Руската федерация Максим Решетников по време на среща за развитието на туризма с министър-председателя Михаил Мишустин.

„За бързо организиране на пътуване в Русия „електронните визи“ ще започнат да работят от 1 август. До същата дата планираме да стартираме първите групови безвизови пътувания на туристи с Иран и Китай. Разменихме списък с туроператори, всички процедури са приключили и от ден на ден очакваме първите групи да дойдат при нас, те ще дадат допълнителен туристически поток“, каза Решетников.

Той добави, че сега можете да летите до Русия с директен полет от повече от 30 страни.

Министерството на икономическото развитие работи и с Министерството на транспорта за разширяване на географията.

На 6 февруари Китай експериментално възобнови туристическите пътувания за организирани групи туристи, включително до Русия. На 20 февруари Министерството на икономическото развитие на Руската федерация съобщи, че е подновено споразумението между Руската федерация и Китай за безвизови групови туристически пътувания. Според документа, за да допусне китайски туристи в Русия, Министерството на икономическото развитие трябва да получи актуализиран списък на китайски туристически компании, които планират да изпращат групови обиколки по споразумението, и да го прехвърли на Службата за гранична охрана на Федералната сигурност. Служба на Руската федерация.