Районният съд в Добрич уважи като основателно искането на прокуратурата  и наложи най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 35-годишен мъж, седнал зад волана след употреба на рекордно количество алкохол и наркотични вещества.

С.С. е осъждан през 2023 година за притежание на забранени субстанции, а управлението на МПС след употреба на наркотици е извършено в условията на повторност.

При рутинна полицейска проверка, вечерта на 17 януари 2024 година, автомобилът на 35-годишния мъж бил спрян. При извършените от полицейските органи тестове било установено, че С.С. е седнал зад волана след като е консумирал алкохол. Техническото средство отчело рекордна концентрация от 5,02 промила в издишания въздух. Освен това тестът за наркотици също бил положителен, като показал наличие на амфетамин и метамфетамин. Мъжът е задържан и отведен в болнично заведение, където е взета кръвна проба за химически анализ, който ще покаже точното съдържание на алкохол в кръвта на водача, както и каква е употребената субстанция.

Определението на съда може да бъде обжалвано пред Окръжен съд – Добрич.

Лекият автомобил на С. С. е предаден доброволно на органите на реда и към момента вече е извън движение. НДТ