• Възгласи “Предатели” се чуха от събрали се пред паметника поддръжници на партия “Възраждане”

Освиркаха премиера Кирил Петков и председателя на Народното събрание Никола Минчев по време на честванията за 3 март на Шипка. Събрали се пред паметника поддръжници на партия “Възраждане” скандираха “Оставка”. Чуха се и възгласи „Предатели” и „НАТО вън”. Минути по-късно министър-председателят беше замерен и със снежни топки.

за официалната церемония пристигнаха и членове на кабинета.

„Днешният празник е за единство. Не можем да се делим на различни групи българи. И руските воини, и украинските са се били, за да може да имаме свобода, независимост и единение. Всички българи трябва да разберат, че не е време днес за политически лозунги. Време е да кажем „България над всичко!”. Време е да се обърнем към българските идеали. Патриотизмът е когато кажем „България над всичко!”, каза Петков на Шипка.

„Единственото знаме, което „Възраждане” вее, е българското знаме. „Възраждане” не вее чужди флагове. Няма членове с двойно гражданство, няма членове чужди граждани, не слага чужди флагове в профилите на своите членове в социалните мрежи. „Възраждане” работи единствено за българския национален интерес. Партията не одобрява не само на националния празник, но и на който и да е официален български празник, намесването на злободневни политически отношения, нямащи нищо общо с българската национална памет и българската история. За съжаление обаче това, за което ние от „Възраждане” предупреждавахме, започна вече да се случва”, пише в позицията.

От партията смятат, че с цялостната си политика българското правителство, в рамките на няколко месеца, разделило и поляризирало българското общество.

„Пропастта между правителството и българския народ е огромна и все по-голяма започва да става. Правителството е неспособно да чуе и разбере народа си. В резултат на това не бива да се учудваме, че не само на Шипка, където са загинали за българската свобода български опълченци и руски войници, се скандира „Оставка“ по адрес на българския министър-председател. Търпението на българския народ се изчерпва и той изразява това, което мисли, както и където прецени”, пишат още от „Възраждане”.

От там припомнят, че през изминалите години никога досега на Шипка не е имало толкова голям брой руски знамена, носени от български граждани.

„Това говори, че антируската пропаганда, която се води в страната ни, от страна на българоезичните либерални медии и проамериканските партии и политици, има обратно действие и изнервя хората. Ще ви припомним мъдрата българска поговорка: „Който сее ветрове, ще жъне бури”. Националният ни празник е за да почете паметта на загиналите за свободата ни. Не го осквернявайте с безпочвени обвинения към „Възраждане”, завършват своята позиция от партията.

Днес отбелязваме 144 години от Освобождението на България. Хиляди са българите, които изкачиха стъпалата към чутовния връх въпреки лошите метеорологични условия. Някои от тях носят руски и украински знамена.

https://nova.bg