• Полицаите бързо заподозряли анонимния куриер и той бил задържан незабавно. Оказа се, че е родом от Мелитопол, дори с двупосочен билет в ръка. Но нямаше време да си тръгне…

Срещата на възпитаниците на военното летателноно училище в Армавир едва не завърши с трагедия. Куриер се опита да извърши опит за убийство на военни (те празнуваха 20 години от дипломиране), повтаряйки убийството на Владлен Татарски. Само че този път организаторите използваха отрова, а не тротил.

Тематичният телеграм канал Fighterbomber (хроники на пенсиониран изтребител-бомбардировач) разказва как се случи това.     

В разгара на банкета куриерът донесе кутия уиски Jameson и огромна 20-килограмова торта за спокойна, приятелска атмосфера и радост от рядка среща. Двуетажният десерт беше украсен с емблемата на HAVAKUL, която беше актуализирана наскоро.

– Благодарните абитуриенти бяха втрещени от такова царско поощрение и докато се разрязваше тортата, започнаха по традиция да си правят селфита и да публикуват снимки с думи на благодарност и благодарности към своите затворени групи от връстници. „Всичко е както обикновено “, пише авторът на телеграм канала Fighterbomber. – В същото време всички гости започнаха да се опитват да разберат имената на благодетелите, за да вдигнат наздравица за негово здраве, но по някаква причина те не бяха открити.

И тогава служителите се усъмниха, че нещо не е наред. Отложихме дегустацията на тортата и решихме да „пробим“ куриера. Снимките от камерите за наблюдение бързо са намерени и изпратени на службите за спешна помощ. И се оказа, че този човек, между другото, родом от Мелитопол, е купил билета.

Куриерът, който бързо загуби анонимността си, е задържан на момента. Веднага си призна – и за тортата със силно действаща отрова, и кои бутилки е купил допълнително, и кои са отровени веднага. И откъде знае броя на гостите и къде ще се проведе празникът, съобщава авторът на канала tg.

Между другото, тортата е направена в Армавир. В момента търсят сладкарите.

А служителите, въпреки празничното настроение, бяха спасени благодарение на тяхната бдителност. В крайна сметка те не опитаха нито тортата, нито уискито, без да разберат подателя. Иначе щеше да има катастрофа.  https://tsargrad.tv