Окръжният съд в Добрич призна глоба, наложена на български гражданин в Германия

0
1279

         Състав на Окръжен съд – Добрич призна решение, с което в Германия е била наложена глоба на мъж от село Победа заради извършено от него нарушение на Закона за движение по пътищата. 30-годишният Ю.М. е бил санкциониран за това, че през нощта на 18 ноември 2017г., в град Ораниенбург, е управлявал лек автомобил с добричка регистрация под въздействието на упойващи наркотични вещества. Германските власти са постановили българският гражданин да плати общо 1029.80 евро – глоба от 700 евро за извършеното нарушение и 329.80 евро за направените разходи по производството.

Окръжният съд установи, че мъжът вече е извършил частично плащане на санкцията в размер на 500 евро, приспадна тази сума и постанови, че подлежащото на събиране вземане възлиза на 529.80 евро или 1036 лева.

Производството в Окръжния съд беше образувано въз основа на изпратено удостоверение от Федерална служба „Правосъдие”, Германия за прилагане на принципа на взаимно признаване на финансовите санкции, наложени в държави – членки на Европейския съюз.

Постановеният съдебен акт подлежи на обжалване пред Апелативен съд – Варна в 7-дневен срок.