ЧЕТИРИМА СА ЗАДЪРЖАНИТЕ ЗА АЛО ИЗМАМАТА В ДОБРИЧ, ДВАМА ОСТАВАТ В АРЕСТА

0
1275

Четирима души са задържани при спец акцията за ало измамници, двама от тях остават с постоянна мярка „задържане под стража”. Това съобщават от ОД на МВР.

Както НДТ писа, на 19 февруари МВР съобщи, че на 18 и 19 февруари на териториите на областите Плевен и Добрич е проведена специализирана полицейска операция с цел установяване и задържане извършители на „телефонни измами“, под ръководството на ГД „Национална полиция“. ОД на МВР дава малко повече подробности.

На 18 февруари в Първо РУ Добрич получена информация за 84-годишна жена от Добрич, която получила обаждане по домашния си телефон и била убедена да „помогне на полицаи в задържането на измамници“. Жената се приготвила да изхвърли през терасата плик със събраната сума. По план, разпореден от директора на ОД МВР Добрич и в резултат на предприетите бързи действия от служители на сектори „Криминална полиция“ при Първо РУ Добрич и ОДМВР Добрич, в момент на вземането на 7 500 евро, били задържани 37-годишен варненец, изпратен на домашния адрес като „куриер“ и друг 52-годишен варненец.

По същото време, на територията на град Левски служители от ОД МВР-Плевен задържат в лек автомобил двама рецидивисти от гр. Павликени – на 31 г. и 23 г., за които е установена съпричастност към извършеното в гр. Добрич престъпление. В рамките на извършените процесуално-следствени действия са открити веществени доказателства, съотносими към подготовката и реализирането на измамата. Четиримата мъже са задържани в полицейския арест до 24 часа.

По случая е образувано досъдебно производство, като работата по него продължава под наблюдението на прокуратурата и в посока установяване и на други участници към извършеното престъпление. На две от лицата са повдигнати обвинения за извършеното престъпление, като са постановени мерки за неотклонение “Задържане под стража” от Районен съд Добрич. Работата по изясняване съпричастността на лицата към други извършени престъпления на територията на ОД МВР Добрич продължава. НДТ