В ЦПЗ „Д-р П. Станчев“ в Добрич са регистрирани 9 пациентки с положителни резултати за COVID-19 от отделение за жени с психични разстройства. Пациентките с положителен резултат не са ваксинирани и са своевременно приведени в COVID-сектора на ЦПЗ.

От 13 до 17.12.2021 г. са регистрирани положителни резултати при три лица от персонала на дневен стационар към ЦПЗ, две от които са имали контакти в предходни дни с пациентките от Отделението за жени с психични разстройства.

Към 20.12.2021 г., по данни на управителя на лечебното заведение, пациентките в COVID-сектора на ЦПЗ са в сравнително добро общо състояние, афебрилни, едната е насочена за консулт към COVID-кабинета на МБАЛ-Добрич.

Ежедневно се изследват всички пациенти от отделението, на 20.12.2021 г. всички 14 са с отрицателни резултати за COVID-19.

Със заповед на директора на РЗИ-Добрич от 18.12.2021 г. са разпоредени задължителни хигиенни и противоепидемични мерки в лечебното заведение, преустановен е приемът на пациенти в отделението за жени с психични разстройства, при необходимост от хоспитализация пациентите ще се насочват към ДПБ-Карвуна, община Балчик.

РЗИ-ДОБРИЧ