Община Добрич участва в конференция „Зелената сделка – иновации, инвестиции и справедлив преход“

0
687
Кметът на Добрич Йордан Йорданов и зам.-кметът „Икономическо развитие, европейски фондове и обществени поръчки“ Росица Йорданова участват днес в конференция „Зелената сделка – иновации, инвестиции и справедлив преход“. Престижният форум се провежда в София. Съорганизатори на конференцията са Национално сдружение на общините в Република България (НСОРБ), Конфедерация на независимите синдикати в България (КНСБ), КТ “Подкрепа”, Асоциация на индустриалния капитал в България (АИКБ), Конфедерация на работодателите и индустриалците в България (КРИБ), Българска стопанска камара (БСК), Българска търговско-промишлена палата (БТПП), Американската търговска камара, Британско-българската бизнес асоциация, Българо-испанската търговска камара, Германо-българската индустриално-търговска камара и Италианската търговска камара в България.
И тази година във форума ще се включат представители на законодателната и на местната власт, на бизнеса и на неправителствения сектор
Целта на събитието е да събере на едно място европейски и български лидери, водещи експерти, представители на бизнеса, неправителствения сектор и медиите. В откриващия панел ще участват европейският комисар по сближаване и реформи Елиза Ферейра, комисарят по икономика Паоло Джентилони, комисарят по иновации, научни изследвания, култура, образование и младеж Мария Габриел, както и президентът на Европейската инвестиционна банка Вернер Хойер.