„Най-големият малък приятел на животните и природата“

0
706
На 08.06.2022г. бе открито Третото издание на единствения по рода си Детски еко – форум: Националните номинации „Най-големият малък приятел на животните и природата“с организатор Фондация „АФА-България“. Представители от Фондацията гостуваха през 2019 г. в детските градини в град Добрич с Еко урок за опазване на Планетата. Пандемията преобърна живота на всички, но организаторите на Фондацията не се отказаха и след три години, те отново следват своята идея, а именно обединяване усилията на обществото за формиране на ново екологично мислене и поведение. Тази тяхна идея е подкрепена от Народното събрание с откриването на представителна изложба „Децата на България за бъдещето на Планетата“, с рисунки от деца от цяла България. От град Добрич се представиха много рисунки на деца от ДГ № 26“Звънче и ДГ № 9 „Пчеличка“.
Номинирана е ДГ №26 “Звънче“ град Добрич за „Детска градина на най-големите малки приятели на животните и природата“ с рисунката “Моят приятел Слончето Слай“ на Таня Петрова“от IV група „Усмивка“ с учители Валентина Георгиева и Невена Савева – III място. Номинирана е и рисунката на София Василева от IV “а“ група при ДГ №9 “Пчеличка“ с учители Русалия Петрова и Елена Йорданова.
Грамотите на номинираните се връчваха лично от Председателя на Народното събрание, председателите на комисиите по образование, екология и култура.
След раздаване на грамотите следва полагането на цветни отпечатъци от дланите на присъстващите за оформяне на короната на Дървото на хармонията, символизиращо общите ни усилия да излекуваме раните на Планетата. Това дърво ще обиколи всички градове. Ще пристигне и в град Добрич през есента.