Община Балчик ще вложи 2 030 000 лева по програмата за развитие на туризма през 2020-а – почти двойно повече от направената инвестиция през отминалата година, според подготвения проект за бюджет. Ръстът идва след решението на Общинския съвет през новата година да бъде увеличен туристическият данък.

SONY DSC

Най-много средства по програмата за 2020-а ще бъдат използвани за изграждане и поддържане на инфраструктурата в общината – 1 378 000 лева при усвоени около 636 000 лева през миналата година. С ресурса ще бъдат съфинансирани проекти за обновяване на крайбрежната алея, изграждане на новия парк “Балик”, рехабилитация на пътища, за поддържане на зелени площи и други.
Туристическата програма ще подкрепи и редица културни събития. И за идващото лято в афиша на общината, който ще привлича ценителите на изкуствата, са записани музикалният фестивал “Balchik Classic Days”, международният форум “Българско наследство”, студентският фестивал “Виа Понтика”, фолклорният “Море от ритми”, пленерът “Европейски хоризонти” и други.

Юлия ХРИСТОВА

http://www.bta.bg

SONY DSC

Снимки: Йоанна Дукова