По подобие на редица други градове в България, от нова година и децата на Генерал Тошево вече ще се радват на страхотна площадка по безопасност на движението. Съоръжението е много интересно по своята форма и стил на проектиране и е едно от малкото подобни в страната. Сгушена между дърветата в самото начало на Централния градски парк, площадката представлява едно умалено копие на кръгово кръстовище.
Върху площ от 240 кв. м са обозначени в умален размер улици със съответната хоризонтална маркировка за преминаване на пешеходци и автомобили, кръстовища, кръгово движение и пътни знаци. На площадката в реални условия могат да се пресъздават ситуации, в които попадат участниците в движението по пътищата. По време на своите практически занимания, които могат да бъдат организирани от училища и детски градини, децата ще имат възможността да влязат в ролите на пешеходец, водач на автомобил, колоездач и дори регулировчик или служител в КАТ. Идеята на новата площадка е именно децата да овладеят правилата за движение и да се чувстват по-сигурни на пътя. Малки демонстрации на децата си могат да правят дори и родители, посредством електрически коли, миниавтомобили, мотоциклети и велосипеди.
Проектът е насочен към изграждане у децата на елементарни представи и понятия за пътното движение и възпитаване на транспортна култура при ежедневното им придвижване по улиците. Освен това у децата ще се формира ориентировъчна способност.
Ремонтните дейности включваха изкопни работи на земни маси, полагане на трошенокаменна настилка и два пласта асфалтова настилка. Положени са и бордюри, хоризонтална маркировка от боя с перли, тръби и пътни знаци. Пътните знаци са: стоп, път с предимство, забранено паркирането, пропусни движещите се по пътя с предимство, кръгово движение, пешеходна пътека и паркинг. Общата стойност е 23 119,07 лв. с ДДС.