Утре 28.02.2022 г. пристигат около 15 граждани от Украйна, за които е осигурен подслон, но ще е необходимо тяхното изхранване.

Моля, фирми и граждани, които биха могли да помогнат с пакетирани храни, вода, варива, олио, ориз консервирани месни и зеленчукови консерви и други продукти с които могат да се приготвят топла храна да се отзоват на нашия призив!

Поради непрестанно нарастващите нужди от подкрепа за пострадалото население в Украйна, по молба на Украинския Червен кръст и в координация и взаимодействие с правителството на Република България, Българският Червен кръст обявява кампания от 27 февруари 2022 г., за набиране на материални дарения.

Най-неотложни са нуждите от:

  • нови мъжки, дамски и детски дрехи и обувки (с етикет на производителя);
  • спално бельо;
  • топли завивки;
  • хигиенни материали.

Даренията ще бъдат приемани в областните структури на БЧК в страната (адресите и телефоните на всички областни организации можете да видите на сайта на БЧК: https://www.redcross.bg/contacts/contact2 ), а за София – в централната сграда на организацията на бул. “ДжеймсБаучър” 76.
БЧК се обръща към български фирми-производители за съпричастност към пострадалите, като ги призовава да подкрепят кампанията както с изброените по-горе артикули от първа необходимост, така и според възможностите си с: палатки, отоплителни уреди за палатки, фенери, батерии и генератори.

Хиляди хора се нуждаят от нашата помощ сега! Нека им покажем, че заедно можем повече!

За гр. Добрич  и област Добрич:

Областен съвет на БЧК – Добрич

Гр. Добрич, ул. „Отец Паисий“ № 19

От 8.30 ч. до 17.00 ч.

За контакти и информация:

Дежурен тел. 058 602 247

GSM – 0888 218 458 – д-р Артюн Еринозов