ОБРАЗОВАТЕЛНАТА ИНФРАСТРУКТУРА В ДОБРИЧ Е ПОДОБРЕНА С РЕКОНСТРУКЦИЯТА НА ТРИ УЧИЛИЩНИ СГРАДИ, ОТЧИТА КМЕТЪТ ЙОРДАН ЙОРДАНОВ

0
752

 

Образователната инфраструктура в Добрич е подобрена с реконструкцията на три училищни сгради и една детска градина, се посочва в отчета на кмета Йордан Йорданов за постигнатото в първата година от управленската програма за мандата, който бе представен пред Общинския съвет днес. С ресурс от над 6 000 000 лева по оперативната програма “Региони в растеж” е обновена учебната среда в езиковата гимназия “Гео Милев”, природо-математическата гимназия “Иван Вазов”, основно училище “Христо Ботев”, детска градина “Зорница”, където са направени топлоизолации, подменена е дограма, ВиК- и електрически инсталации, подови настилки, фаянсови облицовки и други.
По приоритета “Добрич – добро място за отглеждане и образование на децата” общината има готови проекти и за модернизиране на детските градини “Слънчице” и “Щурче”, където ще започне ново строителство с подкрепата на програма на Министерството на образованието и науката, се посочва още в кметския отчет. Общината е подменила дограмата в още две детски градини, а в други три са монтирани нови огради за подобряване на пропускателния режим. Утвърдена е вече системата и за електронен прием на децата в общинските детски градини, съобщи кореспондентът на БТА Юлия Христова.