Областният управител се поклони пред паметта на Апостола

0
93

 

Йорданка Костадинова участва в честването на Международния ден на ромите, организирано от настоятелството на НЧ „Рома дром – 2002“ и поздрави присъстващите за празника

 Областният управител Йорданка Костадинова днес участва в поклонението пред паметта на Апостола на свободата – Васил Левски, което бе организирано от настоятелството на народно читалище „Рома дром – 2002“ по повод 8 април – Международния ден на ромите. На поклонението присъства и председателят на Националното сдружение на сираците в България Слави Михайлов, както и гости от Варна. Деца на възраст от първи до четвърти клас от добричките училища „Й. Йовков“ и „Хр. Смирненски“ поднесоха цвете на паметника на Левски.

Йорданка Костадинова отправи поздрав към ромската общност по повод празника и заяви, че продължава като областен управител да следва интеграционната политика за постигане на по-високо качество на живот, възпитание на децата в толерантност и демократични ценности. „По случай празника поднасям благопожелания към всички представители на ромската общност в област Добрич и пожелавам здраве, успехи и по-добри дни!“ – честити празника областният управител.

В организираната от настоятелството на НЧ „Рома дром – 2002“ Кръгла маса на тема „Младите роми – проблеми и предизвикателства“ участва Кемал Асан – главен експерт „Етнически, демографски проблеми, трудова заетост, социални дейности и образование“ в Областна асминистрация Добрич.