Областният управител на Добрич подаде оставка

0
415

 

Здравко Здравков заявява, че е изпълнил ангажиментите, които е имал като областен управител

С нарочно писмо до Министерски съвет областният управител на област Добрич Здравко Здравков подаде оставка. „Бях назначен от служебния кабинет с премиер Гълъб Донев и изпълних ангажиментите, които имах като областен управител в мандата на служебния кабинет. Разбиранията ми за политики и развитие на страната и респективно област Добрич не съвпадат с настоящото управление и считам, че така е най-честно и за двете страни в процеса, за мен и настоящия Министерски съвет“ – казва Здравко Здравков.

Областните управители и заместниците им ще изпълняват функциите си, докато Министерският съвет вземе решение за освобождаването им

В Министерския съвет постъпват заявления за напускане на областни управители и заместник областни управители от цялата страна. Акцията е безпрецедентна и поставя на изпитание изпълнението на законовите задължения на изпълнителната власт.

Областните управители имат широкоспектърни функции, с които защитават обществения интерес. Те имат ангажимент да координират регионалното развитие от името на правителството, да упражняват контрол върху работата на териториалните структури на централната власт, да следят за законосъобразността в дейностите на местната власт и др.

Постъпилите заявления за напускане ще бъдат разгледани поетапно. Министерският съвет ще вземе решение във връзка с всяко едно от тях своевременно, като дотогава всички областни управители и заместник областни управители са длъжни да изпълняват функциите си.