• Екипи на Енерго Про и ВиК Добрич работят по отстраняване на авариите. Пътят Добрич – Варна е отворен за движение за автомобили до 3,5 т

 

В част от населените места вече електроподаването е възстановено. Нормализирано е и водоподаването в някои от населените места без вода. Това съобщи областният управител Йорданка Костадинова и допълни, че от двете дружества са я информирали, че екипи работят на терен, като се полагат всички усилия обстановката да бъде нормализирана. Вече няма села без ток и вода на територията на Община Каварна. Общинските пътища се почистват. В Община Балчик също няма населени места без ток и вода. Все още се работи по отстраняване на проблеми с електрозахранването в 9 села на територията на Община Генерал Тошево. Работи се и на територията на Община Добричка.

Машини на пътноподдържащите фирми работят по почистване на републиканска пътна мрежа. От Областно пътно управление информират, че пътят Добрич-Варна е отворен за движение за автомобили до 3,5 т. По-рано през деня движението бе възстановено и по пътя Добрич-Оброчище за автомобили до 12 т.

Йорданка Костадинова апелира да не се предприемат пътуваания, ако не са наложителни. Гражданите да следят обстановката и се информират своевременно за отворените и затворени пътища. Да не се тръгва на път, ако автомобилът не е подготвен за зимни условия и при възможност да се ползва обществен транспорт.

Актуална информация за учебния процес и начина на провеждане в утрешния ден може да се намери на сайта на Министерство на образованието.

Списък на училищата, където ще се учи неприсъствено е наличен на следния линк https://web.mon.bg/bg/news/5663

ОБЛАСТНА УПРАВА