Област Добрич продължава да е с висок брой на новорегистрирани случаи на заразени с коронавирус

 

И през двата почивни дни област Добрич се откроява с висок ръст на новозаразени с коронавирус. За пореден път Областният координационен щаб призовава за отговорно отношение и спазване на противоепидемичните мерки. Личната отговорност на всеки един жител на областта е от съществено значение за намаляване на броя на заразените.

За 08.08.20 г. в Единния информационен портал бяха регистрирани 15 положителни проби на жители от област Добрич. Директорът на Регионална здравна инспекция и секретар на Областния координационен щаб д-р Светал Ангелова заяви, че това са 9 жени на възраст от 44 г. до 74 г. ии 6 мъже на възраст от 32 г. до 76 г. Четири от жените са настанени за лечение в МБАЛ Добрич, една е на лечение в УМБАЛ „Св. Марина“ – Варна, и четири, които са се изследвали по собствено желание са поставени в изолация на домашно лечение. От новорегистрираните положителни шестима мъже – четирима са настанени за лечение в МБАЛ Добрич, а другите двама – изследвали се по желание, са на домашно лечение и изолация.

От всички 15 положителни резултата, два са на медицински лица.

За последното денонощие в Единната информационна система има регистрирани 32 положителни резултата на жители на област Добрич. Днес новорегистрираните са 11 жени на възраст от 40 г. до 79 г. и 21 мъже на възраст от 3 г. до 79 г. Седем от жените са изследвани от РЗИ като контактни на положителни пациенти. Други три жени са изследвани също от РЗИ като пациенти с клиника и една е направила изследване по собствено желание. Всички новорегистрирани жени са на домашно лечение и изолация. Трима от мъжете са настанени за лечение в МБАЛ Добрич, един е настанен за лечение в МБАЛ „Св. Анна“ – Варна, останалите са поставени на домашно лечение и изолация. 12 са изследваните от РЗИ лица като контактни на положителни, четирима са изследвани също в РЗИ поради проявена клиника и един от мъжете се е изследвал по свое желание.

От всички 32 положителни резултата днес, три са на медицински лица.

ПРЕСЦЕНТЪР – ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ ДОБРИЧ