Разкритата оранжерия за отглеждане на марихуана в област Добрич се намира в Шабла, става ясно от съобщение на Апелативна прокуратура – Варна. Срещу собственика, 38-годишен мъж от Варна, Районна прокуратура – Добрич повдигна две обвинения за отглеждане на 86 растения от рода на конопа и за държане, без надлежно разрешително, на марихуана.

На 20 април, в къща в град Шабла, където обвиняемият В. П. пребивавал под наем, била намерена оранжерия за производство на наркотични вещества. Избеното помещение на дома било оборудвано с всичко необходимо за отглеждане на марихуана – лампи, вентилатори, озонатори, климатик. Там били намерени и иззети 86 растения, засадени в саксии.

Отделно от растенията били намерени три буркана с 42 парчета смолисто вещество – хашиш с тегло 80 грама, три буркана със суха тревиста маса – марихуана, както и още девет пакета със същото съдържание – общо 2 кг и 100 грама.

Под надзора на Районна прокуратура – Добрич работата по документиране и доказване на извършеното престъпление продължава. В.П. е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващ прокурор. Предстои в съда срещу обвиняемия да бъде внесено искане за налагане на най-тежката мярка за процесуална принуда – „задържане под стража“. НДТ