Нормализира се обстановката в област Добрич

0
130

 

  • Всички републикански пътища са отворени за движение без ограничения

Нормализира се обстановката в област Добрич. От Областно пътно управление информират, че всички пътища от републиканска пътна мрежа в областта са отворени за движение без ограничения – Добрич – Варна, Добрич – Балчик, Добрич – КК „Албена“, Добрич – Кардам, Дуранкулак – граница област Варна, Балчик – Оброчище, главния път до границата с област Силистра,  Коларци – Тервел, Добрич – Крушари, Добрич – Тервел. Почистени са главните пътища до границата с област Шумен,  Орляк – граница Шумен, като движението се извършва при зимни условия. Почистени са участъците  с. Карапелит – с. Кочмар, с.Ведрина – Ново Ботево.

Все още има изградени от МВР два временни контролно-пропускателни пункта поради проблемни участъци от пътя Ведрина – Оборище, област Варна, и на изхода на с.Оброчище в посока КК „Албена“ за  с. Кичево област Варна. Към 7.00 часа на терен за област Добрич са 18 машини и пътнопочистваща техника.

Служителите на пожарната заедно с други служби за отработили 25 сигнала за отстраняване на паднали дървета и клони и прекъснати кабели.

От Енерго-Про информират, че само в три села на територията на Община Тервел все още не е възстановено електрозахранването.

По данни на дежурните по общини с нарушено електрозахранване са както следва – в община Шабла 2 села, в община Тервел 4 села, в община Крушари 6 села, в община Добричка 39 села.

От ВиК Добрич съобщават, че всички помпени станции работят нормално.

По данни от дежурните в общини нарушено водоподаване има както следва – в община Шабла 1 село, в община Каварна 4 населени места са със слабо водоподаване, в община Тервел 4 села, в община Крушари 5 села, и в община Добричка 14 села.

Днес в три общини обучението ще се провежда в електронна среда – Тервел, Крушари и Балчик. Във всички останали учебните занятия са присъствени. Вчера – 27.11.2023 г., общините Крушари и Добричка отмениха бедственото положение. Днес със заповед на кмета се очаква да бъде отменено бедственото положение и на територията на община Тервел.

ОБЛАСТЕН УПРАВИТЕЛ