Нови 8 пациенти с положителен резултат за коронавирус в област Добрич

0
727

Няма медицински лица сред установените нови случаи

8 са новите положителни резултата за коронавирус, регистрирани в Единната информационна система днес. Д-р Светла Ангелова – директор на Регионална здравна инспекция Добрич и секретар на Областния координационен щаб заяви, че сред новите случаи няма медицински лица. Тя поясни, че 4 от положителните проби са на жени на възраст от 50 до 73 г., които са били контактни на лица, положителни на Ковид. Към датата на взимане на проба те са били под карантина, като сега с излизане на положителен резултат от изследването са поставени в изолация на домашно лечение и са предадени на общопрактикуващите им лекари за медицинско наблюдение. При нито един от тези случаи не се налага хоспитализация.

Другите четири положителни проби са на мъже на възраст от 31 до 74 г. При три от случаите има данни за контакт с положителни на COVID-19, допълни още директорът на РЗИ и заяви, че и мъжете пациенти не са хоспитализирани.

На всички новоустановени случаи са установени контактните лица и те се поставят под карантина и им се вземат проби за изследване. Продължава работата по пробонабираме и за другите установени случаи.