Нови комплекси за управление на ПВО “Магистър-СВ” постъпиха в руската армия

0
181

©

Първите комплекси за автоматизирано управление на системите за противовъздушна отбрана “Магистр-СВ” постъпиха във войските, съобщи източник на ТАСС в кулоарите на международния форум “Армия-2023”, който се проведе от 14 до 20 август в парк Патриот край Москва .

“Комплексите за автоматизирано управление на средствата за военна противовъздушна отбрана “Магистр-СВ“ се произвеждат масово, първата партида машини вече е предадена на клиента“, казва източникът.

Комплексът за управление на ПВО “Магистр-СВ” е разработен от Пензенското научно-производствено предприятие “Рубин” от холдинга “Руселектроника” (част от Ростех). Машината е предназначена за разузнаване на въздушното пространство с помощта на външно и вградено разузнавателно оборудване, както и за координиране на противовъздушния бой. Комплексът включва уникална оптико-електронна станция с функции за автоматично откриване, разпознаване и проследяване на въздушни цели. За да осигурят такива технически възможности, разработчиците е трябвало да създадат база данни с оптични характеристики на различни въздушни цели и характеристики на естественото смущаващо излъчване. Радарният детектор с малък размер съчетава възможностите на радар за наблюдение и високата точност на измерване на координатите, присъща на системите за радарно проследяване.

Не пропускайте новините и през телеграм канала ни: https://t.me/ndt1eu

Източник