Не харесвате сивата коса? Опитайте този трик с картофена обелка

0
1917

В един момент от живота всички ще трябва да се справим със сивата коса. При някои хора първите сиви косми се появяват до двадесетгодишна възраст, докато при други те не се появяват в продължение на много години. Обаче щом ги забележите на главата си, разбирате, че връщане назад няма. Те определено ще останат тук завинаги! Можете да живеете с това, като пренебрегвате външния им вид. Освен това, ако не ви харесва, тогава можете да направите каквото можете, за да се отървете от тях.

Този трик с картофена обелка може да ви помогне да намалите побелялата коса, преди дори да сте се усетили!


Боя

Процесът на боядисване на косата е много труден. Можете да го направите у дома или да отидете в салон, за да го направи някой друг. Но във всеки случай това отнема много време и пари. Освен това трябва да продължите да оцветявате, ако искате косата ви да изглежда красива. За щастие, сега има нов трик, който е много по-евтин и също толкова ефективен, колкото боя за коса. Всичко, от което се нуждаете за този трик, е торба картофи! Картофената обелка съдържа ензим, наречен катехолаза. Този ензим се използва в козметични продукти, насочени към изравняване на тоновете на кожата. Въпреки че изравнява кожата, може да добави и малко цвят към косата! Картофените обелки няма да увредят косата ви, което не може да се каже за повечето химически бои, така че си заслужава да опитате, нали?

Инструкции

Боядисването на косата с картофени кожи звучи напълно нелепо, но наистина работи! Също така е много просто. Следвайте тези стъпки, за да получите това, което искате:

Варете няколко картофа в продължение на 20 минути.
Извадете ципите от картофите и ги смесете в блендер (обелки, не картофи).
Измийте косата си, както обикновено, след това нанесете върху нея картофена обелка.
Оставете тази изискана маска да действа 15 минути и след това изплакнете косата си с обикновена вода.
Почерпете косата си с балсам за коса или балсам, за да се отървете от миризмата на картофи.
Това е всичко!

Искате да разгледате отблизо този трик? Гледай видеото!