На кого пречи коледната украса на Добрич?

0
511
Община Добрич всяка година се старае да надгражда коледната украса, за да създаде коледна атмосфера и празничен дух. Част от това надграждане са светещите стрингове, с които са опасани дърветата, за да ги превърнат в коледни.
За съжаление обаче тази година двата стринга, с които са накичени празнично дърветата са изтръгнати безпардонно и цинично, като че ли те са виновни за човешката агресия.
И тук си задаваме въпроса, на кого пречи коледната украса? Има ли наистина съграждани, които не желаят Коледа у дома или Коледа в Добрич? Може би въпросите са риторични, но може би и тази вандалска проява е поредната, но не последната? Може би има съграждани, които решават, че няма нужда от украса или просто, за да навредят на другите…
Живеем в динамични времена и знаем, че всичко е преходно! Ние можем да се преборим с отрицанието и негативизма, с агресията и злобата, с апатията и посредствеността, защото сме успявали да бъдем добри, защото искаме нашите деца да бъдат добри.
Благодарим на всички наши съграждани, които оценяват направеното и градят. Благодарим и на тези, които учат децата си на добра дума, на смисъла да се пази, съхранява и цени стореното!