На 28 ноември, около 08:15 часа в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Ауди“, управляван от 31-годишен мъж. При последвалата проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 1,86 промила. Задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

На 29 ноември, около 00:40 часа по околовръстен път на град Добрич е спрян за проверка мотопед, без регистрационен номер, управляван от 40-годишен мъж. При последвалата проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 1,71 промила. Задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 28 ноември в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Мерцедес“, управляван от 40-годишен мъж. В хода на проверката е установено, че регистрационните табели на МПС са издадени за лек автомобил „Фиат“. По случая е образувано досъдебно производство.

На 28 ноември, около 19:30 часа е получено съобщение за извършена кражба на сумата от 50 лева и 6 броя златни накити от частен имот на територията на с. Котленци, обл. Добрич. По случая е образувано досъдебно производство.