НАШЕТО ДОБРИЧКО МОМИЧЕ СВЕТЛАНА КАМЕНОВА ИЗЛИЗА СРЕЩУ ТРАНС-БОКСЬОРКАТА И СРАМА НА ОЛИМПИАДАТА ЛИН-Ю-ТИН

0
237

Боксовата ни националка Светлана Станева започна с победа на ринга в категория до 57 килограма на Олимпиадата в Париж. Българката се справи без никакви проблеми с Микаела Уолш от Ирландия, във всички рундове.

34-годишната българка ликува в срещата с единодушно съдийско решение – 5:0 гласа (30:27, 30:27, 30:27, 30:27, 30:27).

Лошата новина е, че на 1/4-финалите тя ще се изправи срещу едно от най-коментираните имена на Олимпиадата – Лин Ю-Тин, мъжа-боксьор, хвърлил със себеподобния с9и алжирец в срам олимпийскя комитет, решил да противопостави на нормални жени трансдфендъри, може би за да угоди на управлението на Макрон във Франция. Срещата е на 4 август. В Добрич стискаме палци на Светлана, дай Боже, да острами световния бокс пред едно даказало се упадъчно ръководсто на МОК.

Боксьорът от Тайван се е провалял на тестовете за определянето на пола, но въпреки това беше допуснат до участие на Игрите във френската столица. Не напразно видни боксьори вече заявиха, че от няколко дни „се чувстват жени“ и искат да играят срещу боксовата отрепка от Тайван, „спонсориран“ от МОК.

Преди ден италианската боксьорка Анджела Карини се отказа само след 45 секунди на ринга срещу Имане Халиф, другата състезателка?, която също не може да докаже, че е жена.  Интересно е да се проследят интимният живот на двете боксьорки-меже, особено дали някога ще пожелаят да забременеят и дори да родят.

„Членът /с или без член/ на тайванската делегация е сред най-коментираните имена в момента в Париж. Тя/той бе извадена на полуфиналите на световното първенство в Ню Делхи миналата година, след като не издържа тест за полова принадлежност, но сега бе реабилитирана от МОК. Решение, което се дискутира изключително много във френската столица. Нашето момиче се би именно с Лин в Индия на четвъртфиналите, след което се стигна до въпросната дисквалификация“, коментират от Българската федерация по бокс.

Интересен факт е, че Мелони – премиер на Италия, официално реагира крайно отрицателно на решението на МОК, от българска страна има традиционно мълчание, което може да се тълкува като съгласие мъже да бият жени на световния боксов ринг, са огромно съжаление.

Светлана, стискаме ти палци да изтриеш срама на МОК, но каквото и да се случи, ти си нашият герой – на Добрич и България!

Джорджа Мелони: Знам, че някой ден ще постигнеш заслуженото, но в честна конкуренция, Анджела

Италианският премиер Джорджа Мелони подкрепи своята сънародничка, която вчера беше бита от предполагаем мъж на боксовия олимпийски турнир в Париж. „Знам, че няма да се откажеш, Анджела, и знам, че един ден ще спечелиш заслуженото с пот и упорит труд. В честна конкуренция, най-накрая“, написа Мелони в своите социални мрежи.

Скандалът избухна, след като Анджела се разплака на средата на ринга и се отказа да продължи срещу алжирката Имане Келиф. С два удара в лицето тя загуби мача за 46 секунди. “Удря прекалено силно. Просто не е честно”.
Обляна в сълзи, световната вицешампионка при жените Анджела Карини се опита да си опази здравето.  https://trud.bg/