Април 2021 г., подобно на март, ще донесе определени неудобства на зависимите от времето хора.

За съжаление, това не може да бъде избегнато, защото така е подредено Слънцето: редовно на него се появяват изригвания, които генерират слънчевия вятър, което от своя страна променя геомагнитния фон.

Традиционно преди началото на новия месец порталът YASNO публикува актуална информация, която ще помогне при планирането на дейностите му.

Магнитни бури през април 2021 г .: график

Отдавна е доказано, че магнитните бури могат да причинят влошаване на здравето и провали в изпълнението на техните планове, така че бъдете особено внимателни на следващите дати.

Възможни са леки магнитни колебания на 3, 12, 14, 18, 19, 27, 29 април.

Очаква се забележима сила на магнитните бури през април: 2-4 април – ден с висока активност, 8-11 април – поредица от силни магнитни бури. Пикът се очаква на 10 април, както и на 15-17 април, 24-26 април.

Слаба геомагнитна буря, която само много зависими от времето хора ще се чувстват, се очаква на 21 април.

Магнитни бури през април 2021: кой е засегнат

Хората с хронични и автоимунни заболявания, пациенти с хипертония, пациенти с хипотония, астматици и страдащи от сърдечно-съдови заболявания ще ги почувстват особено силно. Някои експерти твърдят, че болните от рак и заразените с ХИВ ще се чувстват зле. Децата и възрастните хора също могат да усетят влиянието на Слънцето.

В дните на магнитни бури изброените категории хора могат да почувстват главоболие, много от тях ще развият мигрена, болки в тялото, скокове в кръвното налягане, гадене и повръщане, световъртеж, психични разстройства, раздразнителност и дори пристъпи на паника. Общото състояние ще бъде летаргично, ще се появи апатия и сънливост, а при някои и безсъние.

За съжаление метеорологичната зависимост не може да бъде излекувана. За да се улесни влиянието на геомагнитното поле върху тялото, по-добре е да се придържате към препоръките на лекарите, да знаете предварително кога се очаква следващият “удар”.

Магнитни бури през април 2021 г.: как да се намали опасното въздействие

В дните на магнитни бури е по-добре да не пушите и да не пиете, дори слабоалкохолни напитки, а по-скоро да пиете повече вода. Ако е възможно, трябва да изключите продължителното излагане на слънце, въпреки че в наши дни трябва да се разхождате на чист въздух колкото е възможно повече.

Също така се препоръчва да се изключат солената, мазна, пикантна и нездравословна храна, по-специално бързата храна.

Експертите съветват да правите прости упражнения, да приемате контрастен душ, да не спорите с никого и като цяло да избягвате стреса, както и да си лягате рано и да си почивате повече.

Също така е по-добре да прехвърлите всички важни трудни задачи в други дни, когато активността на Слънцето намалява, тъй като магнитните колебания могат да доведат до неразумна агресия.

НДТ от https://yasnonews.ru